Varför har vi mardrömmar?

Mardrömmar då? Jag får så många frågor om mardrömmar. Men jag vill påstå att en mardröm kommer hur paradoxalt det än låter som en välvillig vän med lärande eller läkande som gåva.

Read more
Själen kommunicerar via drömmarna

Drömmandet ser jag som en del av själens kommunikation med jaget, vår medvetna del här på jorden. Många av drömmarna har till uppgift att göra oss mer medvetna om vilka krafter och motsättningar vi bär inom oss.

Read more
Mardrömmar bär på förlösande krafter

Till dig som har mardrömmar vill jag säga att mardrömmar faktiskt är himla bra drömmar. De visar exempelvis på att något finns att förlösa, att något jobbigt som du bär går att transformera eller att det behövs en förändring i ditt liv.

Read more
Sova eller flyga – som barn kunde jag välja

Har du också upplevt märkliga saker nattetid i din barndom? Som att flyga till ditt älsklingsställe istället för att sova. Eller kanske flög du  på dagen - som jag gjorde när jag såg mig själv från ovan på skolgården? Eller du kanske flyger fortfarande?

Read more
Min vän vampyren - om en serie mardrömmar

Har du drömt att du varit jagad, tappat tänder eller fallit utför stup? Känslan när du vaknar efter drömmar som dessa kan vara både panikartad och skräckfylld. Känner du igen dig? Lugn, det är som det ska – drömmarna kommer faktiskt som hjälpare.

Read more
Nio tips – så minns du dina drömmar

Alla drömmer, du också – till och med flera drömmar per natt. Här är några tips som gör att du kommer ihåg drömmarna när du vaknar. Oavsett om du upplever att du ”aldrig” minns dina drömmar eller om du bara gör det då och då.

Read more
Låt drömmens känslor bli dina vägvisare

Visst har du vaknat ur en dröm med en stark känsla inombords? Kanske maktlöshet, vilsenhet eller rädsla. Stress är annan vanlig känsla i drömvärlden. Oavsett typ av känsla är de alla välvilliga vägvisare till vårt inre.

Read more
Symboler i drömmarna

En symbol kan egentligen vara allt som förekommer i drömmen, exempelvis ett hus, en varg, ett träd eller en bil. Känn in vilka symboler i din dröm som verkar mest intressanta, och forska vidare kring dem.

Read more
Personer i drömmarna

Vem brukar du drömma om? Din partner, en gammal kärlek, en kollega… Förmodligen har du undermedvetet valt ut den här personen för att representera en del av dig, en egenskap som du av någon anledning behöver se.

Read more
Universum skickade en utmaning direkt

Har du haft en längtan, kanske till och med känt ett kall att göra eller bli något, och samtidigt haft ett ångestfyllt motstånd eller rädsla som du inte lyckats övervinna?

Read more
Budskap ur radion

”Posten i Köping rånades av två män i 19- och 23-årsåldern.” Den delen ur en nyhetssändning på bilradion fastnade i mitt huvud. Orden poppade upp åtskilliga gånger i tankarna dagarna efteråt, men jag sköt bort dem som konstigt brus.

Read more
Intervju: Tidigare liv påverkade Leifs vardag

Sedan unga år har Leif känt sig splittrad, vilsen och ”fel”. Han har liksom varit på fel plats utan att förstå varför. Under en behandling med rosenterapi upplever Leif hur han som en rysk krigsfånge dör på flykt genom de norska fjällen.

Read more
Att leva i en värld av tvångshandlingar

Tillhör du dem som har eller har haft tvångstankar och -handlingar? Som att behöva gå tillbaka flera gånger för att känna om dörren verkligen är låst. Kanske undvek du att nudda strecken mellan betongplattorna för att inte drabbas av otur.

Read more
Fjärilsmöte: healing och björnskräck

En sommar gick jag omkring i Västerås med björnskräck. Det var inte så att jag förväntade mig att möta en björn vare sig inne i staden eller ute i skogen, men jag hade en märklig känsla av att en björn lurade nära. Det kändes lika oförklarligt som udda. 

Read more
Mannen som somnade på min fot

Ibland händer det saker som är svåra att förklara. Som när mannen som ville slåss somnade på min fot. Kanske kände han tillit till mig eller så fungerade den shamanska jordningstekniken.

Read more
Den förklädda ängeln

Du har säkert mött dem du också, de förklädda änglarna. Hjälparna som dyker upp som från ingenstans när vi minst av allt förväntar oss det.

Read more