Hämta inspiration och lös problem när du sover

Hämta inspiration och lös problem när du sover

ls_problem_nr_du_soverjpg

Har du vaknat en morgon och haft lösningen till ett problem du grunnat på eller kanske känt inspiration till ett nytt projekt? Under drömtiden är vi i kontakt med vårt stora medvetande och det är faktiskt möjligt att träna sig till att få fler insikter, lösa problem och inhämta inspiration i drömmarnas värld.

Under gymnasietiden hade jag två goda vänner, Irina och Sari, som båda hade riktigt bra betyg i det mesta. De var också mycket duktiga i matematik, men det hände ibland att de stötte på uppgifter som inte ens de kunde lösa. Irina och Sari berättade samma sak för mig, att de brukade läsa den svårknäckta matteuppgiften precis innan sängdags, och att de sedan när de vaknade upp antingen hade löst talet i en dröm eller att de ”bara” visste hur de skulle göra. Vi har väl alla hört uttrycket ”sov på saken”, och det ligger mer i det än vad många anar.

Drömtiden, det vill säga den tid vi tillbringar sovandes, erbjuder många möjligheter. Frågan är bara vad du vill, för när du vet det kan du börja be drömtiden om hjälp. Du kanske vill veta var du lade nycklarna som du inte hittar? Lisa, en bekant till mig berättade att hon under semestern glömt bort larmkoden till en dörr på jobbet. Hon tyckte det var pinsamt att berätta för sin chef, så hon sa inget. Några dagar senare såg hon koden i en dröm. En annan vän, Micke, fick en begagnad moped när han fyllde femton. Han hade som han säger ”noll koll” på det tekniska, så när mopeden inte startade en dag, blev den stående. Några nätter senare ser han som en sprängskiss av motorn och han förstår vad felet är och hur han ska få igång sin femtonårspresent igen. Ett annat exempel är Nina som drömde om gräsklipparen som hennes man Frans just införskaffat begagnad och som nästan direkt slutade att fungera utan att Frans lyckades klura ut felet. I drömmen berättade Ninas kusin följande: ”På kanten finns en rund, nästan osynlig liten lucka. Under sitter en avlång grej. Skruva loss den och torka bort det svarta kletet.” Nina berättar om sin dröm och Frans går sedan till garaget, åtgärdar felet precis som drömmen berättade och klipper gräset.

Min vän Evy är konstnär och under en period såg hon exakt hundra geometriska mönster som hon fick med sig ur drömtiden och som hon sedan målade på små kvadratiska dukar. Själv får jag under drömtiden bland annat till mig idéer till något jag ska skriva om, ibland även hela dikter. Ofta tänker jag att de dikterna och texterna är mycket bättre än vad jag skriver i vaket tillstånd. Klicka på länken så kan du läsa dikten ”Den tatuerade regnbågen” som jag skrev ner mitt i natten på mobiltelefonen, utan att ändra ett endaste ord efteråt – allt ur drömtiden. Gissa om jag blev förvånad på morgonen.

En författare, musiker och mystiker som jag blev bekant med för många år sedan, Caiseal Mór, berättade att han under sina skrivperioder varje kväll brukar trumma sig till trans innan han går och lägger sig, och att han sedan vaknar med idéer och berättelser som blir den röda tråden i hans böcker. Då när jag mötte Caiseal hade han skrivit sjutton böcker, varav fyra internationella bestsellers. Caiseal är speciell eftersom han också är en savant, han kan till exempel lära sig ett nytt språk på några veckor och han kan spela vilket instrument han än får händerna på. Han har också studerat magi under hela i sitt vuxna liv.

Det vi kan ta med oss från Caiseal, Evy och de andra är att det finns enorma möjligheter i drömtiden. Du måste bara bestämma dig för vad du vill få ut av den. Du behöver sätta en intention, eller om jag uttrycker det så här; du behöver be en väl grundad bön till dig själv och den högre intelligensen, där du är tydlig med vad du önskar. Sedan handlar det som vanligt om öppenhet, nyfikenhet, tålamod och tillit. Svaren kan komma under drömtiden, men också under dagen, i ett möte, i något du läser eller på något annat sätt.