Mardrömmar bär på förlösande krafter

Mardrömmar bär på förlösande krafter

Frlust blev till mardrm 1jpg

Mardrömmar kan få oss att inte vilja komma ihåg våra drömmar. Uttalanden som ”Mina drömmar är bara hemska”, ”Jag vill helst slippa mina drömmar” och ”Jag hatar att drömma” har jag fått höra mer än en gång. Till dig som har mardrömmar vill jag säga att mardrömmar faktiskt är himla bra drömmar. De visar exempelvis på att något finns att förlösa, att något jobbigt som du bär går att transformera eller att det behövs en förändring i ditt liv. Enligt mig har alla drömmar, inklusive mardrömmar, en gudomlig tajming, det vill säga att de kommer till oss när vi har kapacitet att förstå, förändra, förlösa, etc det som drömmen vill visa eller att det finns någon runt oss som kan hjälpa oss.

På Alternativmässan i Hudiksvall träffade jag nyligen Linda. Hon hade en fråga om mardrömmar och här följer hennes berättelse om vad som hände under vårt samtal om hennes återkommande mardröm. Linda gör också enligt mig en viktig och fin sak efteråt - hon hedrar drömmen och det hon kom fram till.

Lindas berättelse

Min älskade farmor dog i maj 2014 och ända sedan dess har jag haft en återkommande mardröm ungefär tre, fyra gånger i veckan. Jag har pratat med visa, lärda och kända men ingen har lyckats hjälpa mig att få klarhet med budskapet i drömmarna. Jag har drömt samma dröm om och om igen och kommit till acceptans att jag förmodligen får dras med mardrömmarna.

Igår gick jag och min partner på en alternativmässa i Hudiksvall och sprang på en av föredragshållarna Magnus Pamp som visade sig vara en gammal vän till Patrik sedan arton år tillbaka. Magnus hjälper bland annat människor att förstå sina drömmar och han var på mässan för att bidra med det.

Patrik presenterade oss för varandra och jag hör mig själv säga:
-Jag tror jag behöver din hjälp!
Jag ser att Patrik nickar och tittar på Magnus.
-Ja, hon behöver dig Magnus.
-Berätta mer, säger Magnus!

Jag beskriver kort känslan jag brukar vakna med från mardrömmarna och han frågar mig om jag vet när drömmarna började. Jag svarar att jag vet exakt när de började och därefter ställde han ytterligare frågor som jag svarade på. Plötslig är det som att en insikt infinner sig om vad drömmen vill säga mig. I samma stund inträffar en känslomässig energiexplosion i mitt hjärta. 

Jag känner mig omskakad och gråter.
Patrik står bredvid mig och jag hör att han också är berörd.

Magnus frågar mig om jag kan vara med det som är och integrera insikten och det kan jag svarar jag något omtumlad.

Jag vill hedra min fina farmor Kristina Nilsson, född Örtengren.
Hon var min känslomässiga räddning i tonåren.

Hon såg mig, lyssnade på mig och ifrågasatte mig på ett väldigt kärleksfullt sätt. Hon fanns alltid där med sin nyfikenhet och sin närvaro.

Jag älskar dig Farmor!
Jag saknar dig!
Jag är så tacksam över att du alltid funnit för mig oavsett glädje eller sorg.

Jag gråter när jag skriver dessa rader. Du fattas mig!

Tack Magnus för att du hjälpte mig förstå och släppa loss blockeringen i mitt undermedvetna. I natt sov jag väldigt gott för första gången på väldigt, väldigt länge.