Uppsökt av 47 - om synkronicitet och tal som 11:11, 22.22, 777, etc.

Uppsökt av 47 - om synkronicitet och tal som 11:11, 22.22, 777, etc.

47_MagnusPampjpg

Har du råkat ut för tal eller siffror som tycks förfölja dig? Som 3, 7, 11, 22 eller kanske 555. I mitt fall har jag periodvis upplevt mig uppsökt av talet 47. Det dyker upp nästan överallt. Frågan har varit: är det en slump eller vill det säga mig något?

Många noterar att klockan ofta visar 11:11, 22:22 eller liknande när de tittar på den. För mig började det också med klockan, men med talet 47. Så fort jag tittade på klockan tycktes den visa någonting och 47, exempelvis 23.47 eller 10.19.47. Först intalade jag mig att det var en tillfällighet, men efter jag noterat talet en tid var jag inne på att jag fått en fix idé, att jag faktiskt själv gjort en grej av att undermedvetet titta efter 47. Talet spred sig sedan från klockan till mitt kontoutdrag, beloppet på mitt lönekonto slutade plötsligt på 47 öre. Märkligt, men det måste väl ändå vara slump tänkte jag. De följande dagarna började talet 47 dyka upp även när jag körde bil. Jag blev omkörd av flera bilar där nummerplåtarna visade 047 och 470. Att jag lade märke till en 47-bil kändes inte så konstigt, men fem stycken på vägen till jobbet? När jag tankade bilen fortsättningsvis började även räkneverket på pumpen stanna på 47, typ på 47 liter eller 453,47 kr. Jag fortsatte att välja att tro att det blivit en fix idé, ungefär som idén om att den som önskar sig barn ser barnvagnar och gravida överallt. Inte för att jag önskade mig talet, men för att jag kanske, på något undermedvetet sätt, ville känna mig utvald eller ”mystisk”. Talet 47 fortsatte att dyka upp på klockan, nummerskyltar, tv-program, kvitton och portnummer, men jag försökte strunta i det. Tills en dag då talet 47 fullkomligen invaderade mitt liv.

Det började när jag tog bilen en förmiddag från jobbet på reklambyrån ute på Öster Mälarstrand till tandläkaren nere på stan. På vägen dit genade en bilist tvärt över tre filer och passerade fronten på min bil i mittfilen med högst en decimeter, innan den svängde ut på avfartsvägen till E18. Jag bromsade tvärt, svor en ramsa och hann se att det stod 047 på bilens nummerplåt. Efter tandläkarbesöket gick jag tillbaka till min bil. Bilen jämte hade parkerat så nära min bil på förarsidan att jag fick dra in magen och klämma mig in i bilen med stor möda. När jag backade ut såg jag att även den hade 047 på sin nummerplåt. Jag for direkt ut till Sven på ABB, en kund som jag skrivit många böcker åt och som jag skulle få lite feedback ifrån på min senaste bok. Normalt hade han få kommentarer, men den här gången stack det ut en massa gula post it-lappar ur boken han sträckte fram till mig, vilket jag också påpekade. Ja, sade Sven, och tillade med glimten i ögat; ”Det är säkert 47 stycken!” En stund senare ville Sven ta en fika. Vi gick bort till personalrummet och tog varsin mugg kaffe ur kaffeautomaten. När jag hade satt mig vid ett av de runda fikaborden ropade Sven; ”Vill du ha något att tugga på till kaffet?” Jag svarade att vad som helst duger, varpå Sven säger; ”Jag gillar kexchoklad, vi delar på en sådan.” Han stoppar pengar i varuautomaten, muttrar lite dröjande; ”Få se nu… kexchoklad… 47…” och trycker sedan för att få ut kexchokladen på knappen till fack 47.

Vi fixade färdigt alla ändringar under dagen och bestämde oss för att fira att vi var klara. På kvällen möttes vi på sportbaren Pitchers i Västerås, Sven beställde in en lövbiff med strips samt en öl, jag gjorde likadant. Vi pratade, maten var god liksom ölen, det var en trevlig kväll, men så kände jag att jag var tvungen att lyfta blicken, något kallade på min uppmärksamhet. Ovanför Svens huvud, precis bakom honom på väggen satt en svart griffeltavla där någon textat med vit krita; ”Veckans öl, 47 kr”. I det ögonblicket gav jag upp, jag förstod att talet 47 ville mig något. Men vad?

The 47 Society
Jag började leta efter information om talet 47. Böcker om numerologi förespråkar att alla tvåsiffriga tal slås samman så att man får ett ensiffrigt, det kändes dock inte rätt för mig, hade talet 47 envisats att visa sig tänkte jag inte godta 4+7 = 11, och 1+1 = 2. Istället frågade jag en shaman från Sydamerika som jag hade kontakt med. Han sade direkt; ”You have a duality inside, you have to make a choice”. Sedan kontaktade jag en medial numerolog i Norrland. Hon är känd för sina träffsäkra budskap, och hon svarade; ”Du måste göra ett val”. Jag visste inte vad jag skulle tro, båda svarade samma sak, men jag hade inte en aning om vad det var för val de pratade om. Jag fortsatte att söka efter information. På den tiden fanns inte Google, så jag skrev in 47 i sökmotorn AltaVista, och fann snart en länk till en newsgroup på Yahoo som kallades The 47 Society.

En newsgroup var en intressegrupp för ett visst ämne eller tema som du kunde gå med i. Så fort någon mejlade in till gruppen med en fråga eller ville berätta något fick hela gruppen en kopia av mejlet. Jag läste gruppens presentation där man berättade om matematikprofessorn, Donald Bentley, på Pomlona University i Kalifornien som brukade skämta med sina förstaårsstudenter. Han skrev upp ett teorem på svarta tavlan där han bevisade att alla tal är lika med 47. Professorn hade utan att han visste det gett upphov till en kult kring talet 47. I en av hans klasser gick Joe Menosky som blev manusskrivare till TV-serien Star Trek. Joe gillade skämtet med 47 och nästlade in talet i många avsnitt. Man kunde i serien till exempel se en datorskärm med staplar som efter en fientlig attack visade ”Shield Power 47 %” eller så sade någon i besättningen att det var 47 parsek (1 parsek = 3,26 ljusår) kvar till destinationen. Vidare stod det att fenomenet hade spridit sig till övriga filmvärlden och även till reklamfilmsbranschen. Det är alltså inte ovanligt att talet dyker upp på bio eller i tv-rutan. Jag förstod dock att en professor i USA inte hade makten att ”skicka” talet 47 så att det dök upp hos mig vareviga dag.

Jag följde gruppen aktivt under några månader, fick uppemot tio mejl om dagen där människor berättade var och hur de sett talet 47, och jag läste också igenom mejlarkiven sex år tillbaka. Jag fann att det finns tre kategorier med personer som mejlar in om talet 47. Den första hör till ”Trekkie”-kulturen, det vill säga de som följer tv-serien Star Trek och älskar allt som har att göra med serien, inklusive talet 47. Nästa grupp är de som aktivt letar efter talet 47, de tycker kulten är en kul grej, oavsett om de gillar Star Trek eller inte, och letar överallt efter fakta, bilder och annat som på något sätt innehåller 47. Den sista gruppen är sådana som jag, som upplever att de på något sätt uppsöks av talet 47. De kände inte till kulten innan och de har noterat att 47 börjat dyka upp i deras liv. För en del har det startat plötsligt, medan det för andra har pågått sedan barnsben. Några berättar att flera i deras familj också ser talet 47. Andra berättar att de liksom har ”smittats” av en vän eller bekant som berättat om fenomenet och att det sedan har börjat för dem utan att de får det att sluta. Jag räknade ut att det var runt 6000 personer världen över som var med i gruppen. Ingen av dessa hade dock någon förklaring till varför de såg talet 47 eller vad det ville säga dem.

Vägledning genom talet
Till slut började jag förstå vad talet ville säga mig. Den sydamerikanska shamanen och den norrländska numerologen hade haft rätt. Det handlar verkligen om att göra val. Det blev allt tydligare för mig att jag behövde göra stora förändringar i livet och då i dessa vägval lyssna på mitt hjärta. Talet 47 kom som en påminnelse om att jag levt utanför mig själv, inte lyssnat på min innersta vilja och faktiskt kört över mig själv. Under flera år övade jag på att stanna upp och få kontakt med hjärtats röst. Under hela den tiden var talet 47 med mig. Senare kunde 47 vara borta i en vecka eller två, och med tiden en månad eller mer, men det har alltid kommit tillbaka, och visat sig på sätt som gör att jag känner mig uppmuntrad eller stöttad. När talet dyker upp idag tar jag det som en indikation på att min intuition leder mig på rätt väg eller en påminnelse om att jag behöver lyssna mer inåt efter min sanning och passion. Om talet 47 betyder samma sak för alla kan jag inte svara på. Förmodligen får var och en hitta sin vägledning genom talet.

Då och då händer det att talet 47 ”utökas”. Jag ser att flera siffror följer talet, ibland rent fysiskt och ibland för min inre syn. Ofta följs 47 av siffrorna 5435, och ibland ännu fler siffror. För mig är det som att få en fördjupad inblick in i den mystiska matris vi lever. Att världen kan beskrivas matematiskt eller kanske rent av är matematisk. Rent mentalt förstår jag inte vad det handlar, men jag kan känna vad det vill säga eller låta min intuition berätta mer om vad det handlar om.

Livet känns mystiskt ibland, inte för att vi ska känna oss otillräckliga, utan för att väcka vår nyfikenhet, så att vi kan utvecklas vidare. Det är åtminstone min tro. Hur tänker du? Har du varit med om något liknande? Vad har du i så fall kommit fram till? Skriv gärna ett mejl till mig och berätta.

Allt gott!

Magnus

Ps: Här kan du läsa mer om The 47 Society: www.47.net