Drömmen om vattnets kraft - en munk bad mig sprida kunskapen vidare

Drömmen om vattnets kraft - en munk bad mig sprida kunskapen vidare

munk himalayajpg

I den här drömmen uppmuntrades jag att sprida vidare kunskapen om vattnets kraft. Det handlar om en uråldrig visdom, som idag används av människor som står nära Moder Jord, men som är bortglömd av så många. Kunskapen är enkel och ändå så värdefull. Visdom som du enkelt kan använda i din vardag.

Först vill jag berätta hur kunskapen kom till mig. Jag har sedan en längre tid studerat drömarbete och för elva år sedan tillbringade jag en helg bland många med min drömlärare och hennes andra elever. Som du säkert kan föreställa dig använder vi våra egna drömmar under lektionerna när vi pratar om drömmar, lär oss att tolka dem och övar drömläkning.

Jag anlände kvällen innan drömkursen började. Under veckan som gått hade jag inte drömt något som jag mindes när jag vaknade. Jag ville ändå ha en egen dröm att jobba med under helgen, så innan jag somnade bad jag om att få en användbar dröm under natten. Kanske ville jag bara vara en bra elev, men hur som helst vaknade jag tidigt den morgonen med en kristallklar, väldigt levande dröm. Känslan i drömmen var helt annorlunda mot vad jag var van vid, det var som att jag verkligen befann mig i drömmen, mitt riktiga jag, och att jag visste att jag fått en gåva att dela med världen.

Så här var drömmen som kom till mig den natten; Jag befinner mig högt uppe på ett berg i Himalaya. Runt omkring mig ser jag otaliga snöklädda bergstoppar. Månen skiner. Landskapet badar i ett silvrigt ljus. Framför mig står ett stort avlångt bord gjort av renaste silver. Bordskivan lutar lätt från vänster till höger och över bordsytan rinner rent, klart vatten.

En ung munk uppenbar sig på andra sidan bordet. Han är iklädd en mörkröd dräkt med ett ockragult tygstycke svept sig. Munken sträcker inbjudande ut handen och låter mig förstå att jag ska dricka av vattnet. Jag sätter mig vid bordet, böjer ner huvudet, sätter läpparna mot vattenytan och sörplar försiktigt i mig av det kalla, friska vattnet. Vattnet är grunt och jag får inte i mig så mycket. Munken visar med handen att jag ska gå närmare källan, så jag reser mig, går runt en person som sitter intill mig, och jag sätter mig på nytt. Denna gång räcker munken mig ett dricksglas. Bakom den unge munken tonar en skimrande bild av Dalai Lama fram. Han ler milt. Så börjar den unge munken tala; ”Här min vän, fyll glaset och drick, men innan du dricker så be dina böner till vattnet. Be om det som ditt hjärta önskar, om det som du vet är vist och rent, om det som gagnar dig och världen. Sänd dina högsta önskningar till vattnet. Be om det helande du behöver. Be om den visdom du önskar. Sänd också din kärlek till vattnet. Fyll vattnet så gott du förmår med din tacksamhet. Drick sedan vattnet. Vattnet du dricker kommer att förenas med vattnet i din kropp. Dina böner kommer att fortplantas inom dig. Från cell till cell. Du kommer att vibrera av dina högsta önskningar. Vattnet är en budbärare, en helare och en transformator. Du, min vän, kommer att bli en levande bön. Den bön som jorden, du och vi alla behöver.

Drömmen var väldigt levande när jag vaknade. Jag skyndade mig att skriva ner den. När vi samlades på morgon frågade min drömlärare om det fanns någon som ville dela en dröm från natten som var. Jag var den enda som hade haft en dröm den natten, så jag berättade om munken, vattnet och bönerna. När jag hade berättat klart sade min drömlärare; Magnus, det du har drömt är sant. Det du beskriver är precis vad vi ska göra ikväll. Innan vi avslutade dagen ställde min lärare ett litet, vitt bord i mitten av cirkeln med deltagare. På bordet stod en vacker glaskaraff med vatten och runt den stod lika många glas som vi var deltagare i cirkeln. Hon sade sedan; sänd dina högsta önskningar till vattnet, drick vattnet och låt dina önskningar vibrera inom dig med vattnets hjälp. Jag bad om att få förmedla drömmarnas kraft och drack sedan av vattnet. Genom den här berättelsen är nu kunskapen om vattnet din. Använd den om du vill och sprid den gärna vidare.