Fjärilsmöte: bevingad budbärare på jobbet

Fjärilsmöte: bevingad budbärare på jobbet

fjril_budbrare-p-jobbetjpg
Har du haft möten med djur som känts speciella, där du anat att djuret eller själva mötet tycks vilja säga dig något? För mig har fjärilar varit vägvisare eller fått mig att tänka till.

En söndag i november satt jag på kontoret, vinden ven utanför fönstren och gråmolnen låg tunga över staden. Sven och jag skulle få klart ett presentationsmaterial till säljkonferensen som skulle dra igång på måndagskvällen. På den tiden jobbade jag på reklambyrå och vi hade ett stort, luftigt kontor i utkanten av Västerås. Sven, som var min kund, och jag hade jobbat sedan tidig morgon. Strax efter lunch såg jag en orangesvart nässelfjäril komma flygande genom rummet. Den flög fladdrande som fjärilar gör, men den verkade flyga rakt emot oss där vi satt bakom mitt skrivbord. Först trodde jag att den drogs till min skrivbordslampa, men det var ljust i rummet, ljuset strömmade in från de stora panoramafönstren, lysrören i taket var tända och det fanns flera andra lampor som var närmare.

Nässelfjärilen flög fram till mig och satte sig precis intill min högerhand som vilade på tangentbordet. Den klippte med vingarna och satt där en stund, medan Sven och jag förvånade tittade på varandra. Efter en minut eller så lyfte fjärilen och flög ut i det stora rummet igen. Jag reste mig och följde efter, för att jag tänkte att trots att det är november så ska jag släppa ut den, om den nu vill ut. Fjärilen flög till min kollega Joakims skrivbord där det landade på hans uppslagna skrivbordskalender. Uppslaget visade på kommande vecka och jag noterade att fjärilen satt precis på onsdag morgon, mellan klockan åtta och nio. Det slog mig att jag dagen innan blivit påmind via en märklig händelse om att jag behövde öva på ”healing”, något som jag länge tänkt, men dragit på. Symboliken med fjärilen blev en påminnelse om detta för mig, eftersom fjärilar för mig kan symbolisera healing eller transformation. Jag bestämde mig där och då för att ta ledigt fram till nio på onsdagsmorgnarna och starta de dagarna med att jobba med healingenergier, vilket jag också gjorde under en tid.

Det fjärilsmötet var det första av flera som gett mig insikter och funderingar. Mejla gärna mig och berätta om du haft liknande möten och hur du tänkt kring dessa.